Blogin päivityksen paikka nyt taas pitkästä aikaa.:) Spotifya kuuntelen taustalla, Uniikin Kuumaa-biisiä joka on ihan ok, mutta ei nyt mitään "hitsi et on huippu biisi" - fiilistä kyllä tee. Emilia on päiväunilla ja Jasper katsoo Juhan kanssa Tuomas veturia Netflixistä. Pyysin Juhaa siivoamaan täällä, tai siis lähinnä ulkoiluttamaan imuria kun joka paikka täynnä hiekkaa ja muuta rapaa, mutta taitaa se jäädä huomiselle sitten. Eli siis mie siivoan täällä sinä aikana kun lapset on hoidossa. Miulla kun huomenna vapaata.

Pian viikko kulunut astma diagnoosin saannista ja ainakin alkujärkytyksestä on jo toivuttu. Ei oo enää sellaista fiilistä että miksi juuri minä... Että kaipa tämä tästä kun tämän kanssa on nyt vain opittava elämään, eihän siinä muutakaan voi. Yskäkin alkaa vähitellen onneksi olla parempaan päin, mutta edelleen 4 kertaa päivässä tarvitsen lääkettä, muuten en pärjää. Tosin voi mennä nyt pitkäänkin ennen kuin olotila on parempi, koska suoraan sanottuna miun keuhkot on niin paska kunnossa. Keuhkotulehdus, viittä vaille keuhkokuume... :( Että ei hyvä. Mutta suunta tästä on vaan ylöspäin, näin olen päättänyt. Se kun ei auta ainakaan yhtään mitään jos tähän otan ja jämähdän vaan surkuttelemaan itseäni.

Tänään tosiaan itsenäisyyspäivä ja joulukuun 6. Ulkona plusasteita ja vettä losottaa taivaan täydeltä. :( Tosi kurja keli suoraan sanottuna, eikä yhtään talvinen ja jouluinen. Joulufiilistä suoraan sanottuna 0 (nolla). Saa nähdä saadaanko sitä lunta ja kunnon talvea ollenkaan vai jatkuuko tämä ikuinen syksy ja synkkyys. Verhojakaan tee oikein mieli avata kun päivästä toiseen sää aika lailla sama. Yhtä synkänharmaata ja märkää.

Ensi viikonloppuna tarkoitus Siilinjärvelläkin käydä ja Matkuksessa tuhlaamassa BR-leluissa tuo Emilian 50€ lahjakortti. Prinsessanukkea tyttö kovasti toivonut ja sen hän myöskin saa. Myös Onnillekin pitäisi joku joululahja keksiä + kummitytölle ja -pojalle. Tosin mitään kovin ihmeellistä en varmaan pysty hankkimaan kun ensinnäkin taitaa aika pieni tili nyt tulla ja tuo laskupino on aika iso ja kaikkea... :( Että jos menee tiukoille niin kummilapset saa lahjansa vasta joulun jälkeen... En voisi sanoa että ylpeä olisin asiasta kun kuitenkin Säde niin kovasti odottaa lahjaa kummitädiltään, mutta kun tämän kummitädin pitää jollain elääkin... :-/ Eikä se tarkoita että hänet olisin unohtanut tai jotain... Eläminen on vaan niin saakelin kallista, eikä sitä yhtään helpota että on mies jonka tili tulee jos tulee ja joka tekee näitä ihme tempauksia edelleenkin että saan taas halkoa hiuksia ja mättää ärräpäitä yms. Mutta siltikään en miestäni mihinkään muuhun vaihtaisi.

Mietin vaan että miten saan mahtumaan 3 lasta (ensi viikonloppu Onni viikkis) + 2 aikuista + 2 lasten pyörää + joululahjapaljous + meidän ostokset Matkuksesta meidän autoon. Ja ylipäätään mahtaako J saada tuon auton kuntoon ensi viikonloppuun mennessä kun siitä murros mennyt, eilen vaihtoivat jonkun kaverin kanssa siihen uuden, mutta tunarit vaihto sitten sen joka oli kunnossa, ei sitä joka oli rikki. Että nyt sitten taas uusiksi, hankit osan yms. Josko nyt sitten VIIMEINKIN sen oikean vaihtaisivat eivätkä enää tunaroisi. 90€ sanoi kaveri ottavan tuosta työstä (60-70e osa), että hieman se kirpasee kyllä kun miun tuloistahan tuo raha lähtee, ukollahan ei ole rahaa (koska sillä sitä ois, ei varmaan koskaan), mutta minkäs teet... Jollain kun pitää meidän perheen päästä liikkumaankin kun sukulaiset asuu toisella puolella suomea ja kaikkea.

Tai no äitini ja Emmi-siskoni nyt muuttaa muutaman viikon kuluttua tänne Marjalaan, mikä tosi jees. Että siinä mielessä vähän edes helpottaa, vaikka ei kyllä äidistä ole niin hirveästi apua lastenhoitoon kun on aika huonossa kunnossa. :( Kylässä tosin voidaan käydä, muta tuskin koko laumaa yökylään on ottamassa luokseen, epäilen aika suuresti... Mutta voihan äiti ottaa ja yllättää. 

Miullakin viikolla palaveri palkkatukiasioihin liittyen. Työkkärin osalta kirjoitetaan paperit ja mie sitten vielä Kirstin kanssa täyttelen omani. Sitten on työsoppari sitä myöten selvä. :) Palkka on jotain 1040e noin suunnilleen ja siihen vielä nuo lapsikorotukset 3 lapsesta ym. jutut, joten vielä joku 500-600e tuohon lisää, niin EHKÄ jatkossa pikkasen paremmin pitäisi taloudellisestikin pärjätä, toivon ainakin niin. 7.1.2016 näillä näkymin sitten alkaa työpesti tuolla Lähiötalolla ja se vuoden työpätkä ainakin. Kesä-heinäkuun tosin talo on kiinni ja siltä ajalta saan sitten sen lomarahan. :) Työaika venyy 4 tunnista sinne 6 tuntiin/päivä ja edelleen nuo maanantait pidän vapaana ihan jo oman jaksamiseni takia. Onneksi onnistuu moinen. :)

Ne kouluasiatkin kovasti mietityttää kun nyt sain kuulla että miun olisi mahdollista suorittaa puuttuvat matinkan tunnit tuolla AIKOLLA (aikuiskoulutuskeskus) täällä Joensuussa, että ei tarvitsisikaan matkata Liperiin asti. Muut puuttuvat opinnot voisin suorittaa työpaikallani näyttöinä. Se on vaan nyt lähinnä siitä kysymyksestä kiinni että jaksanko mie ja onko miusta tähän. Miun porukat tosin luvanneet tsempata miuta että saan viimeinkin sen merkonomin tutkintoni suoritettua loppuun, mutta tarvitsisin sitä tukea myöskin Juhalta. Sitä että hänkin on mukana tässä projektissa ja valmis joustamaan jos miulla venyy koulu-työpäivät pitkäksi. Kun se suurin miettimisen aihe tässä on nyt lähinnä nuo lapset, että kuka niiden perään katsoo jos mie esim.istun illat koulunpenkillä ja Juhalla työpäivä venyy... Margit (perhepäivähoitaja) nyt EHKÄ pystyy pitämään Emilian ja Jasperin sinne klo 17 asti, mutta mihin lapset sitten sen jälkeen jos ei kumpikaan meistä pääse hakemaan? Hankalia juttuja, mutta kaipa tähänkin joku ratkaisu keksitään... Toivon niin.

Jeps... Sellaisiin mietteisiin nyt tällä kertaa...

 

Tämä ei oo laulu sinusta vaikka niin voisi luulla

eikä laulu niistä kerroista kun me toisten sisäpihoilla seinää vasten suudeltiin ei maltettu edes kotiin.

Tämä ei oo laulu sinusta vaikka kuulisit huhua eikä laulu lemmestä palavasta

ilmiliekki joka syttyi vasta jota maailman meretkään eivät saaneet ehtymään

Tää ei oo laulua ikävästä

eikä oikeesta elämästä

Tää ei oo laulua rakkaudesta

eikä surusta valtavasta ei sinusta

~Anna Puu: Ei sinusta ~