Jasper leikkii ulkona uuden kaverinsa kanssa ja Emilia on heräilemässä juuri Juhan kanssa päiväunilta. Muutaman tunnin kuluttua tulisi Onnikin meille äitienpäivää viettämään. :)

Kiirettäkin on kovasti piisannut viime aikona kun tuo miun loppurutistus opiskeluissa alkoi. Kuntoutumisen tukemisen kurssi on nyt menossa, kestää tuonne kesäkuun puoleen väliin noin suunnilleen, jonka jälkeen alkaa harjoittelu sitten suorilta. Haastetta on riittänyt ja monesti tullut miettineeksi kun tunnilla on istuskellut että mihinkä hittoon sitä on oikein sotkeutunut. Synkimpinä hetkinä, armottoman väsymyksen aikoihin ihan tosissaan tuntunut siltä ettei tästä tuu mitään, en osaa mitään. Mutta josko tämä tästä vielä iloksi muuttuisi? Pitää vaan uskoa ja luottaa siihen.

Alkuviikosta meidän perhettä, tai no lähinnä miuta kohtasi suru-uutinenkin. Hyvä ja rakas ystäväni, lapsuuden ystäväni äiti nukkui tiistaina pois. :'( Kroppa petti kirjaimellisesti alta, tarkemmin sanottuna maksa. :'( Pohjaton ikävä hänen ja miun syvällisiä keskusteluja jäi, hänen nauruaan ikävöin myöskin, sitä leikkimielistä kettuilua myöskin + niitä kannustusviestejä. Jotenkin hän onnistui aina löytämään juuri ne oikeat sanat niihin hetkiin kun miusta tuntui etten jaksa. :'( Muistot onneksi hänestä jäävät elämään <3 , mutta silti niin paljon olisin hänellekin halunnut ottaa ja sanoa, halata vielä sen viho viimeisen kerran. Mutta uskon ja luotan siihen että hän kyllä tiesi kuinka rakas ja tärkeä ihminen hän miulle olikaan ( ja on yhä) ja mie uskon ja luotan että hän on nyt päässyt parempaan paikkaan, paikkaan jossa ei ole enää ikävyyksiä eikä myöskään kipuja. Hautajaiset joka tapauksessa on nyt kesäkuun alussa ja tällä hetkellä pien lähinnä huolen täältä Joensuusta käsin että lapsuudenystäväni pysyy itse jotenkin kasassa, että surunkin keskellä muistaa pitää huolen itse itsestään. Syödä ja levätä. Kovin hän kuitenkin on yksin asian kanssa, joten tottakai mietin auttaisiko miun läsnäolo häntä kuinka jos lähtisin sinne Imatralle ja olisin siellä hänen seuranaan sen päivän taikka pari (pitemmäksi ajaksi jääminen ei onnistu kun opiskelut + perhe täällä). Pitää seurailla tilannetta, soitella ja viestailla ja sitä myöten sitten tehdä päätös lähdenkö käymään siellä hänen luonaan vai saako sukulaisilta, seurakunnalta tai akuuttityöryhmästä apuja. Hautajaisiin miuta ei oo kuitenkaan kutsuttu ja toisaalta ehkä parempi niin. Vaikka ystäviä R:n kanssa olimmekin, niin se on enemmän A:n ja tämän lähisuvun yhteinen asia. Kynttilää olen joka tapauksessa poltellut hänen muistokseen ja hautajaispäivänä käyn viemässä tänne Joensuun muistopaikalle hänelle kynttilän + kukan. Tuntuu että se miun kuitenkin tulee ottaa ja tehdä yhdessä lasteni kanssa.

Jos nyt kuitenkin jotain hyvääkin, niin huomenna on äitienpäivä ja tänään miulle soitettiin yhden nettikilpailun johdosta, johon olin joskus alkutalvesta osallistunut. :) Voitin tuosta kilpailusta 2 hengen Helsinki-Tallinna risteilylahjakortin joka pitäisi nyt käyttää tässä kesän aikana pois. :) Oli kieltämättä mukava ja mieluinen yllätys tämän surun keskellä, miulla kun yleensä ei ole ollut mitenkään kauhean hyvä tuuri näissä nettikisoissa. Vielä on vähän auki se että kenenkä kanssa otan ja lähden matkaan ja mihinkä lapset vien sen reissun ajaksi, mutta enköhän jotain ota ja keksi ja kai tarvittaessa porukatkin pystyy Jasperia ja Emiliaa sen muutaman päivän katsomaan. Nyt vaan lähinnä se on sitä odottelua että se lahjakortti ilmestyy postitse ja sen jälkeen sitten tarkempaa miettimistä että lähteäkö reissuun heinäkuussa kun on lomakk, vai olisiko tuo matka sitten tavallaan "palkintona" siellä elokuun lopulla siitä rankasta raatamisesta koulutiellä.

Joka tapauksessa SAA vinkata hyvistä ostospaikoista Tallinnassa (muutakin kuin se viinakauppa kiitos) ja tietenkin ruokapaikoista, nähtävyyksistä. :) Sekä Helsingistä yöpaikkaa. Mihin kannattaisi varata huone yöpymistä varten, koska haluaisin viettää päivän Helsingissäkin kun kerta sinne asti olisin menossa.

Nyt se olisi moi!

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE JA MUMMOILLE! Nauttikaa päivästänne, olette sen ansainneet. :)

Kuvahaun tulos haulle enkeli

~R:n muistolle ~

 

" Taas valo viiltää taivaanrantaa
Se päivän yöstä erottaa
On tullut aika pois se antaa
Jota niin paljon rakastaa

Sen järjellä me ymmärrämme:
kun toinen lähtee, toinen jää
Vain pieni lapsi sisällämme
ei sitä tahdo käsittää

Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Kulje kanssa enkelin
Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Sinua paljon rakastin

Niin monet kerrat tähän rantaan
olemme tulleet ennenkin
Jättäneet kahdet jäljet santaan
Nyt yhdet vain vie takaisin

Siis hyvää matkaa ystäväni,
en enää puhu enempää
Tärkeimmän tiedät ja se riittää
Muu on nyt yhdentekevää

Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Kulje kanssa enkelin
Hyvää matkaa, hyvää matkaa
Sinua paljon rakastin."

- Markus Backström -