Lapset ja Juha käymässä kaveriporukan luona leikkimässä, itse jäin kotiin siivoilemaan kun suoraan sanottuna rupesi vituttamaan tämä paskaläävä. Nyt oon reilun tunnin täällä siivoillut ja raivaillut likavaatteita pitkin asuntoa, enää olisi olohuone raivattava ja huomenna sitten lattioiden pesu ja varmaan myöskin kylpyhuoneen ja saunan pesu siinä samassa, vapaapäivä kun huomenna on ja miulla se 8 tuntia sitten aikaa siivoilla ennen kuin haen lapset hoidosta. :)

Onnikin oli viikonlopun meillä käymässä ja ihan hyvin tuo viikonloppu meni, muutaman kerran piti vain ääntä korottaa kun jäi jumittelemaan jotain asioita ja tahto vajota samalle tasolle millä Jasper... Selkeästi nyt on kuitenkin mielestäni menossa huomattavasti parempi jakso meillä, mikä tietty hieno asia. :) Enemmän tässä saanut kylläkin Jasperille huutaa, pojalla selvästi on nyt menossa tämä rajojen kokeilu vaihe. Ja kun Jassulla on niin luja oma tahto ja on niin hemmetin kilpailuhenkinenkin, niin rehellisesti sanottuna aina ei todellakaan ole mitenkään helppoa. :-/ Muutenkin jotenkin miusta tuntuu että miulla huomattavasti tiukempi kuri näille lapsille kuin tuolla Juhalla. Juha antaa enemmän asioissa periksi ja hemmottelee näitä. Kai se sillä tavalla nyt sitten hyvittelee sitä menetettyä aikaa kun ei koko ajan ole läsnä töidensä takia muksujen arjessa. Puhuttu kyllä ollaan että pitäisi vetää samoista naruista kummankin vanhemman näissä kasvatusasioissa ja kurinpidossa, mutta toteutuspuoli sitten on asia toinen...

Mitä tulee palkkatukiasioihinkin, niin luultavasti nyt sitten se onnistuu sittenkin. :) Ainakin sellaiset puheet on tässä ollut asian tiimoilta ihan tuolla Lähiötalollakin. Että EHKÄ TOIVOTTAVASTI miun hätäily ja huoli on täysin turhaa että mitä tapahtuu vuoden vaihteen jälkeen. Nyt ensi keskiviikkoon mennessä pitäisi etsiä kaikenmaailman todistukset sun muut, siis koulu-työ yms. kurssitokarit joita oon suorittanut. :) On ollut puhetta että joskos suorittaisin VIIMEINKIN tuon merkonomin tutkintoni loppuun, siitä kun puuttuu enää 26 opintoviikkoa. Se jäi vähän kesken silloin joskus kun meni sukset ristiin silloisen koulun ja opettajien kanssa, tuli sellainen fiilis siellä Suovillassa (nykyinen Luovi) ollessani että miun opinnot ei etene mihinkään suuntaan ja pitävät miut siellä vaan sen rahan takia... Ja sitten myös eksä on/oli yksi syy siihen miksi keskeytin opinnot... Nyt oon tätä asiaa katunut ja harmitellut muutaman vuoden ja avasin sitten tuolla Kaiku-paikassa sanaisen arkkuni ja niin ne rattaat lähti sitten pyörimään. Nyt sitten ollaan siinä pisteessä että oppisopimus palkkatuettuna olisi mahdollista ja miun pomo, Kirsti lupautunut olemaan tämä miun ohjaaja tässä projektissa. :) On kieltämättä aika mieletön fiilis asian tiimoilta, vaikka tiedän että helpolla en tule pääsemään, kun ainakin ne matikan kurssit pitää jotenkin suorittaa. Ensi keskiviikkona oon sitten EHKÄ taas vähän viisaampi että mitä kursseja miun tulisi suorittaa ja mitenkä. Täällä Joensuussa kun ei Luovin paikkaa ole, Viinijärvellä taitaa vielä olla, vai liekö sekin lopetettu sitten? Imatra taitaa olla meiltä katsottuna lähin paikka jossa on merkonomi-linja, joten käynkö sitten tenttimässä Imatralla, vai suoritanko tentit etänä tai näyttöinä tai jotenkin? Alustavasti kuitenkin Juha luvannut tukea miuta näissä asioissa ja ottaa enemmän vastuuta perheestään että mie pystyn suorittamaan kouluni loppuun. Toivottavasti pitää myöskin mies sanoistaan kiinni, eikä taas ota ja petä miuta. :-/ Kun mahdollisesti on nyt viimeinen tilaisuus miulle tämä homma saattaa suosiolla loppuun, toista tilaisuutta ei taida enää tulla. Olisihan se mahtavaa nähdä porukoiden ilmeet kun ensi keväänä nakitankin merkonomin lakin päähän. :D En siis ole kamalasti tästä vielä porukoille mitään maininnut. Satu nyt tietää asian kun tulin möläyttäneeksi, mutta mie vähän haluan että se olisi sellainen iloinen jymy-yllätys. ;) Mutta katsotaan nyt kuinka tässä oikein ottaa ja käykään. Kuitenkin siinä mielessä asiat on mallillaan kun työpaikallakin suurin osa tukee tätä asiaa ja kannustaa ihanasti, ei oo sieltä ainakaan ilkeitä kommentteja kuulunut, vaikka tiedän että saattaahan siellä jotkut ajatella että minkä takia miuta tällä tavalla suositaan ja lellitään ja kaikkea... Onhan siinä kuitenkin omat etunsa kun tuntee porukat ennalta. ;)

No, se siintä... Josko nyt lähtisin jatkamaan tuon olohuoneen raivauksen loppuun asti ennen kuin Juha ja muksut hyökkää takaisin ja sitten onkin jo iltapalat ja kaikki.

Ensi kertaan siis!